Figyelmeztetés: Tájfun veszély a Fülöp-szigeteken

November 1-én a Goni (Rolly) szupertájfun várhatóan Catanduanes és Camarines tartományokban kelet felől éri el a Fülöp-szigetek szárazföldi részét, és Quezon tartományon át halad a fővároson keresztül, majd november 2-án nyugati irányba hagyja el az országot. Erőteljes esőzések és szélvihar várható a fővárosban, illetve az alábbi tartományokban: Metro Manila, Bicol Region, Calabarzon, Aurora, Bulacan, Zambales, Bataan, Marinduque, Romblon, Occidental Mindoro, and Oriental Mindoro. A hatóságok megkezdték a veszélyeztetett területeken élők kitelepítését (áradás és sárlavinaveszély), megtiltották a hajóközlekedést és a légiközlekedésben is fennakadásokra kell számítani.

Kérjük, tartsák be a hatóságok utasításait és figyelmeztessék szeretteiket, valamint ismerőseiket, hogy a távközlési és áramkimaradások miatt várható, hogy néhány napig nem lesznek elérhetők. Tartalékoljanak megfelelő mennyiségű ivóvizet és száraz élelmiszert, dokumentumaikat vízbiztos módon tárolják. A kommunikációs hálózat sérülése esetén előfordulhat, hogy követségünk egy ideig nem lesz elérhető, de a Központ vészhívó számát továbbra is tárcsázhatják, akár viber vagy whatsupp útján is: +36-80-36-80-36. Üzenetet továbbra is küldhetnek akár a konzulátus emailcímére (consulate.mnl@mfa.gov.hu), akár követségünk Facebook oldalán található messenger üzenetküldőre: www.facebook.com/HunEmbassy.Manila/

A tájfunt követi a lassan erőre kapó Atsani (Siony) trópusi rendszer, érkezése az ország északi területére november 6-án várható.