Tájfunhelyzet a Fülöp-szigeteken

Idén a Fülöp-szigeteket eddig 7 tájfun és 11 nagy trópusi vihar érte el, ebből 3 tájfun és 1 szupertájfun csak az elmúlt 1 hónapban csapott le az országra, jelentős károkat okozva. Ezek következtében a légi, vízi és szárazföldi közlekedés valamint a telefon és internetszolgáltatás hosszabb távon is akadozhat. A Csendes-óceán térségében évente keletkező mintegy 26-30 tájfun és trópusi vihar mintegy 70%-a érinti a Fülöp-szigeteket. Ennek megfelelően a január elejéig tartó esős évszak végéig további tájfunok várhatóak a térségben, ezért kérjük folyamatosan kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem honlapját (http://bagong.pagasa.dost.gov.ph/), illetve kövesse a helyi hatóságok utasításait.

Konzulátusunk továbbra is működik, elérhet minket telefonon (munkaidőben +63 (2) 8816 7383), e-mailben (consulate.mnl@mfa.gov.hu), vagy Facebook oldalunk messenger üzenetküldőjén keresztül (www.facebook.com/HunEmbassy.Manila/). Rendelkezésére áll továbbá a Központi Ügyelet a 0036-80-36-80-36 telefonszámon, amely Viber és WhatsApp üzenetek fogadására is képes.

Kérjük, jelentkezzen be konzuli védelemre a telefonos applikáción keresztül: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/konzinfo-utazom-mobilapp