Kérjük a magyar állampolgárokat, hogy külföldi utazásuk kapcsán folyamatosan kövessék figyelemmel a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli és Állampolgársági Főosztálya által működtetett Konzuli Szolgálat megújult honlapjának vonatkozó utazási tanácsait. Ajánljuk kedves Ügyfeleink figyelmébe a Konzuli Szolgálat új Junior alportálját is, mely a fiatal generáció külföldi utazásának előkészítését támogatja.

A Fülöp-szigetek területére vonatkozó egyedi ajánlások és figyelmeztetések szintén a Konzuli Szolgálat honlapján kerültek elhelyezésre.

Az utazási tanácsok könnyebb nyomon követhetősége érdekében javasoljuk a „Konzinfo Utazom” mobilapplikáció letöltését. A Konzinfo Utazom applikáció a Konzuli Szolgál alkalmazása okostelefonokra, amelynek célja, hogy segítse a magyar állampolgárokat az utazás előkészítésében, útközben is hasznos tudnivalókkal lássa el az utazókat és vészhelyzetben azonnali figyelmeztetést, gyors elérést biztosítson. (Android vagy Apple alkalmazáson letölthető.)

A Fülöp-szigetekre történő beutazást megelőzően, javasoljuk, tekintse meg a Konzuli Szolgálat utazás előtti teendőket tartalmazó tájékoztatását is.

 

Beutazási feltételek

Magyar állampolgárok 30 napig vízummentesen utazhatnak be a Fülöp-szigetekre. Amennyiben a tervezett utazás időtartama meghaladja a 30 napot, a Fülöp-szigeteki vízum igénylésével kapcsolatos kérdéseivel, kérjük, forduljon a Fülöp-szigetek budapesti nagykövetségéhez.