Hírek

Utazási korlátozások kivezetése és vízumkiadás

Magyarországon kivezetésre kerültek a járványhelyzet miatt korábban elrendelt utazási korlátozások, a Magyarországra utazni szándékozó Fülöp-szigeteki állampolgárok 2022. március 7-től megkezdhetik vízumkérelmeik benyújtását a VFS Vízumközpontban.
Tovább

A külföldön élő fiatalokat is várja a megújult magyar felsőoktatás

A hazai felsőoktatási intézmények 2022 szeptemberében induló képzéseikre várják a külföldön élő magyar állampolgárokat és egyetemi, főiskolai felvételijüket tervező gyermekeiket. A szeptemberben induló képzések jelentkezési határideje 2022. február 15., így most van itt az ideje a képzési kínálat böngészésének, a felvételi szabályok tanulmányozásának és a jelentkezés benyújtásának.
Tovább

A magyar Országgyűlés alelnökének látogatása a Fülöp-szigeteken

Jakab István úr, a magyar Országgyűlés alelnöke, 2021. november 10-19. között látogatást tett a Fülöp-szigeteken. Az Országgyűlés delegációja az első külföldi látogató a Fülöp-szigetek törvényhozásában a COVID-19 járvány kezdete óta.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram - Pályázati kiírás

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot Magyarország Kormánya alapította azok számára, akik az Európán kívüli magyar diaszpórában élnek és magyarországi felsőoktatási intézményben kívánnak tanulmányokat folytatni annak érdekében, hogy erősítsék személyes, szakmai, valamint kulturális kapcsolataikat Magyarországgal. Jelentkezési határidő: 2022. január 31.
Tovább

Megbízólevél átadása a Mikronéziai Szövetségi Államokban

Dr. Tóth Titanilla nagykövet 2021. október 28-án átadta megbízólevelét David W. Panuelo úrnak, a Mikronéziai Szövetségi Államok elnökének. A ceremóniára az ország járványügyi korlátozásai miatt videokonferencia keretében került sor.
Tovább