Hírek

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

Magyarország Kormánya 2020. november 24-én indította el hivatalosan a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot, ettől az időponttól lehet jelentkezni a 2021/2022-es tanévre. A pályázatok benyújtási határideje 2021. január 24.
Tovább

Tájfunhelyzet a Fülöp-szigeteken

A Csendes-óceán térségében évente keletkező mintegy 26-30 tájfun és trópusi vihar mintegy 70%-a érinti a Fülöp-szigeteket. Ennek megfelelően a január elejéig tartó esős évszak végéig további tájfunok várhatóak a térségben, ezért kérjük folyamatosan kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem honlapját, illetve kövesse a helyi hatóságok utasításait.
Tovább

Figyelmeztetés: Tájfun veszély a Fülöp-szigeteken

November 1-én a Goni (Rolly) szupertájfun várhatóan Catanduanes és Camarines tartományokban kelet felől éri el a Fülöp-szigetek szárazföldi részét, és Quezon tartományon át halad a fővároson keresztül, majd november 2-án nyugati irányba hagyja el az országot. Erőteljes esőzések és szélvihar várható a fővárosban, illetve több környező tartományban.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatása Manilában (2020. október 15.)

A külgazdasági és külügyminiszter Manilában tárgyalt Teodoro Locsin külügyminiszterrel és Ramon Lopez kereskedelmi és ipari miniszterrel. A koronavírus-járvány kezdete óta még nem járt ilyen magas szintű külföldi diplomáciai küldöttség a délkelet-ázsiai szigetországban.
Tovább

Szigorodó beutazási szabályok Magyarországra

A nemzetközi járványügyi helyzet alakulására tekintettel a Kormány 2020. szeptember 1-től a beutazásokat illetően új szabályokat vezet be, amelyek főbb rendelkezéseket az alábbiakban foglaljuk össze.
Tovább